Yhteiskunnan vihollinen

Olin lauantaina parin työkaverin kanssa viihteellä Helsingin yössä. Tänään vilkaistessani hyväuskoisena webbipankkiin tilini olikin 114 euroa miinuksella – ensimmäistä kertaa sitten villien teinivuosien, jolloin asiasta keskusteltiin pankkitädin kanssa puhelimitse kerran-pari kuukaudessa. Täytyy kyllä tunnustaa, että Helsingin yöhön rahasta ei mennyt kuin kuutisenkymppiä, toiset kuusikymppiä latasin Parcard-kortilleni torstaina tai perjantaina.

Oikeasti tähän on syynä silkka huolimattomuus ja/tai ajattelemattomuus. Jotenkin viimeaikaiset kiireet ovat vaikuttaneet myös siihen, että en ole kolmen tilini kanssa oikein pysynyt kärryillä siitä, missä se nappula majailee ja näin ollen olen sitten hyvässä uskossa vinguttanut pankkikorttia kun olisin aivan hyvin voinut maksaa edes jotain Visalla, tai siirtänyt rahaa tuolle tilille väärästä pankista aiemmin kuin tänään.

Aiemmin melkoisen harvoin ravintoloissa viihtyneenä olen positiivisesti yllättynyt siitä, että duuniporukan aktiivisempaan päähän kuuluva elopainoltaan minua selkeästi suurempi heppu ihmetteli kuntoani lauantaiyönä. Itse olen tälläinen kukkakeppi-mallin tyyppi ja kuulemma olin "harvinaisen hyvässä kuosissa" ottaen huomioon sen, että kaikki kolme joimme samaa tahtia koko illan.

Työrintamallakin alkaa näkyä valoa tunnelin päässä; firman alkukeväästä jatkunut muuttoprojektikin alkaa pikkuhiljaa valmistua ihan lopulliseen muotoonsa. Tänään otettiin käyttöön konehuoneen HI-FOG-sammutusjärjestelmä kun kaikki tarvittavat asentajat järjestelmätoimittajalta ja vartiointiliikkeen palo-osastolta saatiin kerralla paikalle. Tänään päivitettiin myös kulunvalvonta/työajanseuranta-järjestelmän tietokanta ja palvelinohjelmisto ja torstaina on koulutus vastuuhenkilöille, joten ensi kuun vaihteesta luultavasti päästään eroon kahdella suurimmalla osastoilla käytössä olleesta paperipohjaisesta työajanseurannasta. Huomenna tulevat vartiointiliikkeen kolmas asentaja sekä vartiointiliikkeen alihankkijana käyttämän lukkoliikkeen asentaja korjaamaan ilmenneitä vikoja kulunvalvontasysteemeissä ja samoihin aikoihin pitäisi vielä olla kiinteistön lukkoliike sarjoittamassa lukkoja uusiksi.

Vaikka "omat" työprojektini ovat helpottaneet aiemmista viikoista (lähetin tänään palkanlaskentaan yliltyöraportin aivan liian monesta kymmenestä ylityötunnista viime kuussa), tälläiset yleisinfran rakennus/ylläpitopuuhat pitävät varsin kiireisenä koko viikon.

Täältä tähän.

Comments are closed.