Alkaa jo helpottaa

Vielä ensi viikonloppu ja sitten alkaa helpottaa, nytkin tahti on jo hidastunut merkittävästi, eilen oli ensimmäinen päivä koko kesäkuussa, jonka aikana vietin alle kymmenen tuntia työpaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä. Ylitöitä on rapissut oikein urakalla, mutta on tässä ensi kuun palkkapäivän lisäksi toinenkin suhteellisen positiivinen asia: olen päässyt järkevään rytmiin töihintulon kanssa.

Olen koko tämän muuttohässäkän ajan tullut arkisin viimeistään puoli kahdeksaksi töihin ja pidän sitä hyvänä saavutuksena ottaen huomioon se, että pahimmillaan töihintuloni on ollut jotain kuuden ja kahdentoista väliin mahtuvien kuuden tunnin aikana.

Sain uuden läppärin lopulta viime viikon maanantaina, enkä ole toistaiseksi löytänyt huonoja puolia. Toki 1920×1200 resoluutio 15,4" näytöllä vaatii suhteellisen hyvää näköä, mutta itse olen tuohon hyvin tyytyväinen. Ainoa negatiivinen kommentti tulee siitä, että vaikka 20" TFT-näyttö onkin jo tilattu työpöydälle, siltikään en pysty käyttämään läppärin näytöllä samaa resoluutiota kuin pöydällä, uusi näyttö kun pystyy "vain" 1600×1200 resoluutioon, eli 4:3 suhteella kun tämä läppäri on 16:10 laajakuvanäytöllä varustettu. Näyttöä on kehuttu kovasti mm. DVD-toistoon erinomaisesti sopivaksi.. harmi vain tuo ei itselläni kuulu läppärin pääasiallisiin käytötarkoituksiin. =) Dellin oletusasetuksissa oli muuten harvinaisen ikävä säätö; tekstejä oli tuolla mainitsemallani natiiviresoluutiolla saatu suuremmiksi laittamalla näytön resoluutioksi 125dpi, joka taas aiheutti sen, että esim. kaikki webissä olevat kuvat olivat aivan hirvittävän näköisiä. Onneksi pienellä googlaamisella syy tuohon löytyi ja asetuksen osasi poistaa.

Nyt vielä tämä ja ensi viikko töissä, sitten muutamaksi päiväksi maailmalle ja pari viikkoa (talviloma ja viikko kesälomasta) rauhaisaa oleskelua siellä-täällä. Heinäkuun puolessavälissä työt odottavatkin jo ja pitää sumplia vielä johonkin väliin loputkin lomat..

Comments are closed.