Pac-Helsinki?

Peter Elk kirjoitti New York University:n Interactive Telecommunications Project:in Pac-Manhattan-pelistä.

Peliprojektin sivuilla kehoitetaan kiinnostuneita myös touhuamaan vastaavaa omassa kaupungissaan ja aloinkin mielenkiinnosta etsiä Helsingistä sopivaa plänttiä. Ameriikassa kaikki on suurta ja tuo heidän pelialueensa on varmasti mitoiltaan suurempi kuin vastaava määrä kortteleita täällä, mutta keksin muutaman melko hyvän paikan peliä varten.

Ensimmäinen idea oli Senaatintorin ympäristö, rajoina Fabianinkatu, Kirkkokatu, Mariankatu ja Pohjoisesplanadi. Hiukan lisää kokoa, mutta samalla epäsymmetrisen pelialueen saisi siirtämällä pohjoisraja Kirkkokadulta Rauhankadulle, jolloin luoteiskulma olisi epämuodostunut. [ Eniron kartta ]

Toinen hyvä vaihtoehto olisi Vanhan kirkkopuiston ympäristö, rajoina vaikkapa Fredrikinkatu, Kalevankatu, Mannerheimintie/Erottajankatu, Uudenmaankatu. [ Eniron kartta ]

Itse tosin järjestäisin yhteydenpidon mielummin radiopuhelimilla kuin kännyköillä, mutta varsin mielenkiintoinen idea kaikenkaikkiaan, tätä voisi harkita toisenkin kerran. Sopivia paikkojakin varmasti löytyy enemmän kuin tarpeeksi, tarkemmin ajateltuna nuo omat ehdotuksenikin saattavat olla hiukan pieniä, mutta toisaalta kokeilemalla sen näkisi…

Comments are closed.