Talonäytöksessä ja katselemassa tontteja

Kastellilla oli tänään pk-seudulla kolme talonäytöstä erilaisissa rakenteilla olevissa Kastelli-taloissa. Kävimme Puistolassa katsomassa Moderni-malliston luultavasti toiseksi suurinta mallia Moderni 151:stä, jota tosin oli hiukan kasvatettu ja huoneistoala olikin 160m2. (Sivuilla esiteltävää Moderni 158:a ei löydy uusimmasta talokirjasta lainkaan, outoa..)

Talo oli sinänsä ihan hieno ja kiinnostava nähdä, mutta molemmille tuli sellainen olo, että kyseinen talo ei ole meitä varten. Toki keskeneräisyys vaikutti fiilikseen, mutta jotenkin talosta jäi hirvittävän sokkeloinen jälkimaku. Pohjaa voi vilkaista tuosta 158-mallista, perusidea käytävineen tms on aivan sama, jotkut huoneet ja portaat ovat vain eri paikassa.

Kun lähdimme Puistolasta, ajelimme ympäri MaTaPuPu-aluetta katsellen taloja ja mahdollisia vapaita tontteja tai lohkomiskelpoisia tontin osia. Matka jatkui Vantaalle Koivukylä-Rekola-Korso -akselille ja sieltä löysimmekin muutaman varsin varteenotettavan tontin, jos vain ovat ostettavissa. Todella monella tontilla oli joko ihan uudennäköinen tai vasta viimeistelyasteella oleva talo ja muutenkin ympäristö oli mukavan rauhallista eikä lähimmälle bussipysäkille (lue: isolle tielle) ollut kovin pitkä matka.

Saa nyt nähdä.. Puhuimme myös siitä, että halvan tontin vuoksi ei tehdä kompromisseja mukavasta ympäristöstä. Eli jos projekti toteutetaan, tontti saa maksaa hiukan enemmän, kunhan tontti on molempien mielestä oikea (ympäristö, kulkuyhteydet jne).

Comments are closed.