Kuvien suojaaminen webissä

Nyysseissä on käynnissä keskustelu kuvien kopioinnin tai tulostuksen estämisestä webbisivuilla.

Itse en ollut enää aikoihin miettinyt tuollaista, mutta valitettava tosiasiahan on se, että kertakaikkisen ainoa tapa suojata kuvat luvattomalta käytöltä on pitää ne itsellään eikä missään nimessä laittaa niitä internettiin.

Asiaa pohdiskellut alkuperäinen kysyjä oli löytänyt "mielenkiintoiset" sivut erilaisista tavoista suojata www-sivut kopioinnilta. Täytyy kyllä sanoa, että en ole taas aikoihin naureskellut itsekseni yhtä paljon kuin noita sivuja lukiessani.

Suoraan sanottuna ihmetyttää, miksi ihmiset jaksavat kuluttaa energiaansa rikkoakseen sivunsa, kun paljon vaivattomammin ne kallisarvoiset ja rakkaat teokset voisi pitää siellä oman koneen kiintolevyn syövereissä jos on oletettavissa että kaikki tietenkin haluavat kopioida ja varastaa ne.

Comments are closed.