Vinkki tontin etsintään

Kävimme eilen porukoiden luona Keravalla ja matkalla kävimme vilkaisemassa Korsossa myynnissä olevia pikkuisia 800m2 tontteja. Olivat periaatteesa ihan jees, vaikka toisaalta tuli kyllä pieni kammo tuollaisia pikkutontteja kohtaan. Nämä kyseiset tontit olivat rinnetontteja mutta rinne vietti väärään suuntaan, eli takapihalle. Kun tontti on muutenkin pieni, tuo on mielestäni huonoin mahdollinen vaihtoehto koska talo pitää joka tapauksessa rakentaa rinteeseen, olisi mukavampaa jos rinnettä voisi hyödyntää esimerkiksi yhdistämällä autotallin ja varastotilat talon kellarikerrokseksi. Jos autotallin taas rakentaa muuten siihen talon ja tien väliin, taloa joudutaan siirtämään entisestään pidemmälle rinteeseen, eli sitä vinoa tilaa jää "yli" joka tapauksessa.

Olen kyllä hiukan putkinäköinen tämän suhteen, toki rinnettä voisi hyödyntää rakentamalla erityisesti sitä varten suunnitellun talon mutta meillä on jo oma suosikkimme ja se on tasamaantalo. ;)

Illemmalla lueskelin hiukan hiljaista, mutta suhteellisen kiinnostavaa Talopaketti.netin keskustelualuetta, josta löysin tontin etsintään tälläisen vinkin:

1) Päätä alue mihin haluat

2) Hanki mahdolisimman tarkat kartat alueesta

3) Onko rakentamattomia tontteja?

4) Onko lohkomiskelpoisia tontteja?

5) Kysy mittaustoimistosta kuka ko. kohdat omistaa (kenellä lainhuuto)

6) Lähetä kirje, soita ja tarjoa rahaa.

7) Jos kiinnostusta on myydä, chekkaa lainhuuto, rasitteet ja kiinteistö/tonttirekisteriote.

Ainakin meillä tuota kauta saatiin tulosta n. 25%-35% alle sanomalehtihintatason ja kaiken a & o; ilman välittäjää. Tosin myönnän, että aina mukana on tuuri & onni, toivottavasti hyvä eikä huono!

Varsin mielenkiintoista etten sanoisi, tuohan saattaisi toimiakin..

Comments are closed.