Tästä se alkaa

Tämä on taloprojektin ensimmäinen päiväkirjamerkintä.

Projekti sai alkunsa pari viikkoa sitten tiistaina (23.3.2004) kun jostain toistaiseksi tuntemattomasta syystä sain ajatuksen siitä, että en välttämättä haluaisikaan missään vaiheessa omistaa kerrostaloasuntoa, vaan että ensimmäinen oma asunto voisi aivan yhtä hyvin olla itse rakennettu omakotitalo.

Olin aiemmin lukenut mielenkiinnolla Laviloiden taloprojektin etenemisestä, mutta en missään vaiheessa ollut ainakaan tietoisesti ajatellut, että haluaisin vielä lähitulevaisuudessa toimia samoin.

Toisaalta, kun olen jotain keksinyt, hyvin harvoin jätän asiaa toteuttamatta jos asia vain mitenkään on toteutuskelpoinen. Vaikka olenkin ajoittain suhteellisen laiska sellaisten asioiden suhteen, joista en ole niin hirmuisen kiinnostunut, kiinnostavien asioiden eteen jaksan kyllä painaa vaikka läpi harmaan kiven (mm. vuosien 2002 ja 2003 Malmin lentoaseman avoimien ovien päivät).

Siitä se sitten lähti. Ensin piti puhua Suski mukaan projektiin ja yllätyksekseni äitikään ei tyrmännyt ajatusta vaan oli jopa suhteellisen positiivinen ajatusta kohtaan. Ajoitus osui sikäli nappiin, että kuluneella viikolla Helsingin Messukeskuksessa oli Oma Koti 04 -messut yhdessä piha- ja mökkimessujen kanssa. Lähdin sitten elämäni naisten kanssa messuille ja reilun kolmen tunnin jälkeen kasassa oli järjetön paperikassillinen esitteitä sekä entistä palavampi halu toteuttaa projekti.

Mikään projekti ei ole todellinen ilman esteitä, kuten ei tämäkään. Ensin pitäisi löytää tontti. Olemme kuitenkin sen verran kaupunkilaisia, että kovin kauas Helsingistä emme aio muuttaa. Tämä siis rajaa alueen käytännössä Espooseen, Vantaaseen, Keravaan, Tuusulaan ja Järvenpäähän. Nämä Tuusulaa lukuunottamatta junaradan läheisyyden vuoksi, periaatteessa Kirkkonummikin saattaisi ehkä tulla kysymykseen. Toisaalta, jos laskisi samantien laskelmissa työsuhdeautoni lisäksi toisen auton, harkinnan piiriin voisi tulla myös nykyään suositut Nurmijärvi tai Sipoo.

Joka tapauksessa tällä aluerajauksella tontti tulee olemaan merkittävä osatekijä niin taloudellisesti, kuin suunnittelullisesti. Vielä kauempaa, esim. Mäntsälästä saisi helposti riittävän ison tontin talolle kuin talolle, mutta täällä lähempänä tontin koko rajoittaa helposti talonkin kokoa.

Toisaalta itselläni se kauan lykätty intti on vielä suorittamatta, ja taloprojekti luonnollisesti voi alkaa vasta sen jälkeen. Tontin etsintää voi toki tehdä täysillä jo nyt.

Tästä se siis alkaa, lisää on luvassa.

Comments are closed.