Tyhmyyksiä spammintorjunnassa

Eilen illalla eräs vihjeetön henkilö haukkui minua siitä, että olin epähuomiossa kirjoittanut hänen sähköpostiosoitteensa oikein nyyssiviestiin ja hänen mielestään väärentänyt header-tietoja.

Toni kirjoitti siitä, kuinka mail.inet.fi-koneen sisältävä netblock oli ilmeisesti ollut Spamcopin mustalla listalla.

Kun katsoo tuota "esimerkkispammia", ei voi kuin ihmetellä kuinka V**UN TYHMIÄ ihmiset voivat olla. ;) Esimerkkiviestin mukaan mail.inet.fi ei ole, eikä ole ollut avoin rele vaan Soneran asiakkaan saastunut tietokone on lähettänyt viruksen, joka on sitten raportoitu spammiksi Spamcop:lle. Tässäkin siis paljon melua tyhjästä, itse asiassa samasta asiasta puhuttiin vastikään sfnet.viestinta.roskapostit-ryhmässä, jossa eräs nyypiö kehui intoa piukassa kuinka hän lähettää kaikista tuollaisista viesteistä spammi-raportit, aiheuttaen mahdollisesti edellämainittuja seurauksia.

On se hyvä, että ruohonjuuritason käyttäjätkin yrittävät osaltaan ratkaista spammi-ongelmaa mutta valitettavasti täytyy sanoa että etenkin viimeaikoina siitä on ollut monin verroin enemmän haittaa kuin hyötyä.

Comments are closed.