Lukko, lukko, lukko. Avain meni aurinkoon ja suli.

Taloyhtiöömme, jota on viime aikoina vaivannut paha kellari/vinttimurtoaalto, päätettiin keväällä olleessa yhtiökokouksessa tehdä yleisten tilojen lukkoremontti. Pari kuukautta myöhemmin postiluukusta kolahti lomake, jolla pystyi tilaamaan lisäavaimia ja mahdollisesti myös huoneiston oveen uuden lukon.

Muutaman yhteensattuman (mm. sen, että olen "vain" vuokralainen) summan vuoksi jouduin palauttamaan tuon lappusen ilman merkintää uudesta lukosta. No, seuraavana päivänä lapun palautuspäivästä soitin ensin lukkofirmaan ja sitten isännöitsijätoimistoon siitä, että vuokranantajan kanssa keskusteltuani päätimme haluta uuden lukon. No, isännöitsijä itse ei ollut juuri paikalla mutta sihteeri otti yhteystietoni ja lupasi että isännöitsijä palaa asiaan. Meni 2,5kk ja soitin itse isännöitsijätoimistoon kysyäkseni mikä lukkoremontin tilanne ylipäätään on; kyselystä on kuitenkin kulunut kuukausia. Tällöin isännöitsijä ei ollut varma, onko lukkotilaukseni merkitty johonkin mutta otti taas tiedot ylös ja lupasi hoitaa asian.

Perjantaina (ja taas yhtä kellarimurtoa myöhemmin) tuli lopulta ilmoitus siitä, että lukkoremontti alkaa avaimien jakamisella jonka jälkeen yleisten tilojen lukot vaihdetaan. No, minä menin sitten muutaman sadan metrin päässä sijaitsevaan isännöitsijätoimistoon hakemaan avaimia ja kysäisin samalla onhan asuntoon tulossa nyt sitten uusi lukko mutta isännöitsijä ei kai ollut paikalla eikä kukaan oikein tiennyt mistään mitään eikä siis pystynyt sanomaan asiaan juuta eikä jaata.

Nyt olen edelleen täysin epätietoinen siitä, tulevatko lukkoasentajat jossain vaiheessa kolkuttamaan ovelleni vai eivät. Täytynee lohduttautua sillä, että saamillani avaimilla pääsen joka tapauksessa rappuun vaikka kotiin pääsyyn sitten pitäisikin kanniskella tuota wanhaa avainta mukana.

Comments are closed.