Uusi Photoshop

Myrskyn Janne kirjoitti eilen julkaistun Photoshopin uusista ominaisuuksista ja Visan bloggaamasta muualta lainatusta kommentista huolimatta meille ei-jenkkinäppiksiä käyttäville tuo päivitys on todellakin sen arvoinen, että sille olisi ollut aivan perusteltua antaa uusi major-versionumero vaikka numeroissa olisi pysyttykin.

Photoshopin ongelmana on nimittäin alusta lähtien ollut näppäimistöoikoteiden jenkki-näppis-orientoituneisuus jonka seurauksena kaikki valikoissa näkyvät näppäinoikotiet eivät ole toimineet ainakaan Windows-alustalla meikäläisellä näppäimistöasettelulla. Omasta näkökulmastani PS 7:n suurin miinuspuoli oli siinä, että apuviivoja (Guides) ei saanut enää piilotettua Ctrl-' (eli Ctrl-hipsu) -yhdistelmällä, joka toimi vielä 6-versiossa. Apuviivat saa kyllä halutessaan piiloon Ctrl-H -yhdistelmällä, mutta silloin myös aktiivinen valinta (selection) katoaa myös piiloon. Tuo on omassa käytössäni nimenomaan se syy tuon Ctrl-H:n käyttöön, apuviivojen piilotuksen tunkeminen samaan pakettiin oli huono juttu, vaikka tuon toiminnon olisi pystynyt ottamaan poiskin, mutta silloin apuviivoja ei saisi piiloon millään näppäimistökomennolla. Uudessa Photoshop CS:ssä näppäimistöoikoteitä pystyy siis vihdoin kustomoimaan mieleisiksiin.

Voi kuinka olen odottanutkaan eilistä (tosin tietämättä että se oli eilen). Nyt vain odotellaan koska emon iso Adobe-softalisenssisopimus tuo päivitykset meillekin.

P.S. Tänään puhutaan selkeästi vain uusista asioista. ;)

Comments are closed.