Ilmailuelämää

Palaan juurilleni, ainakin näennäisesti. PPL-projektistanihan tämä oikeastaan lähti rullaamaan. Lähes koko tämä vuosi on ollut hiljaiseloa projektin suhteen mutta tänään homma jatkuu; opettajalta tuli muutama päivä sitten maili, jossa hän ilmoitti neljän rästituntini olevan tänään.

Hyvä, että tulevat käytyä mutta toisaalta hiukan harmittaa etten ole ehtinyt palauttaa aikaisempia asioita mieleen, olen sitten tänään taas aivan kuutamolla. Joka tapauksessa joudun omatoimisesti lukemaan taas sen usean sadan sivun materiaalimapin plus muutaman irrallisen monistenipun Ilmailulaitoksen teoriakoetta varten, mutta asetin nyt itselleni uuden tavoitteen: suoritettu teoriakoe tämän vuoden kuluessa. Lentääkin aion, tosin talous ei vieläkään kestä sitä, että rysäyttäisin kaikki lentotunnit mahdollisimman tiiviinä nippuna pois alta.

Olin muuten eilen illalla Ilmailumuseolla osin säätämässä sikäläistä verkkoa ja osin ilmailijana; viisi Malmilla toimivaa lentokerhoa aloitti toukokuussa yhteistyössä WWF:n kanssa Operaatio lentävän merenneidon ja ko. aiheesta pidettiin eilen info/koulutustilaisuus. (Operaatio Merenneito on WWF:n viisivuotisen Itämeri-ohjelman suurkampanja jonka tarkoitus on tehdä tutuksi Itämeren heikkenevä tila.)

Projekti on sinänsä erittäin mielenkiintoinen, vaikka Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue suorittaakin Suomen kalastusalueiden valvontaa Suomen Ympäristökeskuksen kanssa jopa neljä kertaa viikossa nimenomaan kemikaalipäästöjen havaitsemiseen tarkoitetuilla erikoislaitteilla, harrasteilmailijoiden panos rannikon öljypäästöjen valvonnassa on jo parin kuukauden aikana osoittanut tehonsa.

Kesän aikana Lentävän Merenneidon lennoilla on havaittu jo kaksi öljypäästöä Suomenlahdella ja saavutetun medianäkyvyyden uskotaan korottaneen entisestään kynnystä ympäristörikoksiin Suomenlahdella. Mukaan vapaaehtoisille valvontalennoille voi päästä liittymällä WWF:n Öljyntorjuntajoukkoihin, tuosta parin tuhannen henkilön joukosta on kuulemma jo ilmoittautunut reilu sata vapaaehtoista tähystäjää mukaan lennoille.

En oikein olisi uskonut että joskus innostuisin viherpiiperryksestä tällä tavalla ja harva varmaan uskoisi että harrasteilmailukin moottorin avustuksella voisi olla sellaista. ;)

Comments are closed.