Miten portaali rahoitetaan?

Joku huono-onninen oli tullut tänne kysyttyään kysyttyään asiaa Googlelta. Valitettavasti täältä ei tainnut löytyä apua ongelmaan. =)

Huomenna olisi tarkoitus tulla töihin (tai siis toimistolle, ei töihin) koodaamaan. Pitäisi rutistaa museon sivujen uudistus loppuun ja samalla työkaverin kanssa kehittää omiin tarpeisiin simppeli ja järkevillä URLeilla toimiva CMS-runko. Monissa muuten hyvissä systeemeissä kun URLit tuppaavat olemaan tyyliä http://www.example.com/index.php?action=hype&id=8&subid=2&you_are=idiot ja olen itse ehdottomasti tuollaisia vastaan. Joku viisas on sanonut että Cool URI's don't change, ja olen aivan samaa mieltä. Sivun osoitteen ei pidä muuttua siksi, että sen alla oleva systeemi muuttuu esim. PHP -> JSP tai staattinen sivu -> dynaaminen sivu ja lisäksi hyvän webbiosoitteen pitää olla toistettavissa suusanallisesti esim. puhelimessa. Omalle systeemille on kyllä muitakin syitä, mutta tuo kykenemättömyys järkeviin osoitteisiin on jostain käsittämättömästä syystä erittäin yleistä tapaamilleni CMS-härveleille.

P.S. Pitää vielä ennen kotiinlähtöä hehkuttaa, sain yöllisen ukkos-postaukseni jälkeen ihka oikeaa sisällöstä kirjoitettua lukijapalautetta. Jipii. ;)

Comments are closed.