Syksy lähestyy, sohvaperuna juurtuu

Huomasin tänään ikäväkseni, että kolmoselta CSI:n paikalla tullut Julma kaupunki loppuu. Ihmettelin hiukan maikkarin sanamuotoa ja pohdin, että eihän koko sarja voi loppua mutta kyllä se niin on; sarjaa ei tehty kuin yksi kausi. No, onneksi CSI jatkuu ensi viikolla keskeltä kolmatta kautta jaksolla "Got Murder?".

En ole yleensä aiemmin pitänyt eri sarjojen spin-offeista, eikä CSI:n spin-off CSI: Miami tee CSI:ssä nähtyjen cross-over-jaksojen perusteella poikkeusta tässä suhteessa, se alkaa SubTV:llä 6. syyskuuta.

Jollei sarja olisi jo puolessa välissä, suosittelisin näin televisio-osion lopuksi kolmoselta sunnuntai-iltaisin tulevaa 4-osaista minisarjaa Medusan verkko joka on noin 100 kertaa parempi kuin Matt Damonin tähdittämä äskettäin tehty elokuvaversio.

Löysin Robert Ludlumin kirjailijana sattumalta kun ostin juuri Medusan verkon jostain alennushyllystä ja pidin siitä kovasti, sen jälkeen leffa oli melkoinen pettymys kun taas tuo kolmosella esitettävä sarja noudattelee kirjaa ja sen tunnelmaa huomattavasti paremmin. Nyt kirjahyllystäni löytyykin sitten jo useampia Ludlumin kirjoja.

Ja kun pääsin kirjoihin; olen ihmetyksekseni ostanut pitkin vuotta Loisto-pokkareita vaikka yleensä olen aina valinnut hyllyyni mielummin kovakantisen kuin pehmeän version. Kiitos Loisto-sarjan, löysin myös uuden ja raikkaan suomalaisen kirjailijan, Taavi Soininvaaran. Luin miehen tuotantoa takaperoisessa järjestyksessä, ensin Koston komission ja vasta sitten nimensä vuoksi aiemmin hyllyyn jääneen Inferno.fi:n joka netti-ihmistä kammoksuttavasta nimestään huolimatta oli oikein kelvollinen tarina. (Sen .fi:n olisi IMO saanut kyllä jättää nimestä pois ;)) Esikoisteos Ebola-Helsinki on valitettavasti vielä kokonaan lukematta. Jos joku tästä innostuneena päättää tutustua Soininvaaran kirjoihin, suosittelen lukemaan ne järjestyksessä koska jokaisessa kirjassa näyttää olevan viittauksia aiempiin, vaikkakaan ne eivät ainakaan minua kovasti häirineet; itse en edes tiennyt että Inferno.fi:ssä viitattu Ebola-tapaus oli oma kirjansa ennen kuin pengoin tietoja tuolta Loisto-saitilta.

Ihmiset, syksy vesisateineen on tulossa. Nyt on oikea aika varustaa kaapit kaakaolla ja kekseillä sekä kirjahylly hyvillä kirjoilla. Eihän kukaan halua rämpiä räntäsateessa etsimässä viihdykettä pimeänä syysiltana.. ;)

Comments are closed.