Nollatoleranssi ja automaattinen kameravalvonta..

..kaikkiin valo-ohjattuihin risteyksiin. Amen.

Rannalla kruunattiin viikon liikennetampiot. Olen itse suunnitellut jo useamman päivän kirjoittavani HS:n yleisöosastoon vaatimuksen valo-ohjattujen risteyksen tehovalvonnnasta ja nollatoleranssista punaisia päin ajaville/käveleville/luisteleville.

Vasta eilen luimme HS:stä kuinka bussikaistojen "oikeat käyttäjät" lahjoittivat Helsingin poliisille kaksi kameravalvontalaitteistoa nostaen kokonaislukumäärän kolmeen. Oikeasti käsittämätöntä kuinka mediassakin bussikaistaa ajaminen nostetaan niin isoksi ongelmaksi, että siitä uutisoidaan lähestulkoon enemmän kuin siitä, että vieläkin joka kuudes kerta kun liikennevalot vaihtuvat, niistä ajaa yksi tai useampia autoja päin punaisia.

Ainakaan Helsingissä bussikaistojen luvaton käyttö ei ole mielestäni edes suuri ongelma, enemmän ongelmia ja ruuhkaa aiheuttavat ne taksit, kuorma-autot ja pakettiautot jotka eivät käytä sitä heille varattua kaistaansa silloin kun siellä saisi ajaa. Esimerkiksi Mäkelänkadulla keskustaan päin on usein kaksi kaistaa täynnä eikä kukaan bussikaistan luvallisista käyttäjistä viitsi käyttää bussikaistaa jos siellä ajaa yksikin bussi, johtuen Velodromin kohdalla olevasta pysäkistä, jolle bussi saattaa pysähtyä.

Anna olla jos jonossa ajaminen ei kiinnosta ja sille tyhjälle kaistalle eksyy henkilöautolla, niin eikös keskimmäisellä kaistalla nenä edelläajavan pe**eessä ajavilta takseilta tule heti liikennevalistusta henkilöauton oikeasta paikasta vähintään käsi- ja valomerkkien muodossa..

Mutta punaisia päin ajamiseen palatakseni kyllä hiukan vaikuttaa siltä, että ihmiset eivät todellakaan katso mihin ajavat. Eilenkin olin Korkeavuorenkadulla espojen välissä kääntymässä P-Espalle ja takaa Korkeavuorenkadulta (yksisuuntaisen kadun vasemman puoleista kaistaa) tuleva jono ajoi kolmesta(!) ryhmitysopasteesta (oikealle alaviistoon osoittavasta nuolesta) huolimatta vastaantulevien kaistaa sekoittaen koko risteyksen kun valot vihdoin vaihtuivat ja oikealla (sekä henkisesti että fyysisesti) kaistalla olevat yrittivät kääntyä kääntymissääntöjen mukaisesti P-Espan vasemmalle kaistalle. Siinä taas torvet soivat..

Comments are closed.