Polttaa kesäkatu miestä…

Töissä on vähän tekemistä, uskomattoman ahdistavan kuuma ja usein 75% paikallaolijoista luurit korvilla kisailemassa ja lopulta kiroamassa kun peliä ei taaskaan saada pelattua loppuun kun tapahtuu jonkinlainen verkkokämmi ja joku tipahtaa pelistä. Viimeisessä pelissä olisin jopa voinut pärjätä. Työkaveri väitti kommenttiani seli-seliksi. =)

Syyskuun alussa voimaan tuleva uusi verkkotunnuksia säätelevä laki aiheuttaa allekirjoittaneelle paljon päänvaivaa. Olen hoitanut pro bono -tyylisesti usean pienehkön organisaation verkkoylläpitoa ja siinä samalla myös verkkotunnusten teknistä ja hallinnollista ylläpitoa. Vaikka nykyisessä systeemissä on monien mielestä puutteita, itse olen sitä mieltä että se on ollut monessa suhteessa huomattavasti parempi reilun kuukauden päästä alkavaan villin lännen meininkiin verrattuna.

Verkkotunnuksen saamisen rajoitusten poistuessa lähes kokonaan muuttuu myös maksusysteemi, aiemmin verkkotunnus laskutettiin suoraan hakijayhteisöltä myöntämisen jälkeen mutta uudessa systeemissä maksu pitää maksaa hakemusta jätettäessä. Koska missasin totaalisesti Viestintäviraston järjestämän seminaarin toukokuussa (jossa minun olisi kannattanut olla työnkin puolesta), en nyt sitten tiedä tarkemmin kuinka homma tulee lopulta toimimaan mutta huonoimmassa tapauksessa maksut kiertävät minun kauttani, joka ei ole lainkaan hyvä juttu(tm). No, uusi systeemi aukeaa palveluntarjoajien rekisteröitymiselle parin viikon päästä (11.8.2003) ja ehkä sitten saan hiukan lisätietoa.

Saa nähdä millainen soppa tuostakin kaikkiaan syntyy, itse tiedän jo tässä vaiheessa olevani päivystämässä kun tuo uusi systeemi aukeaa, listalla on jo toistakymmentä verkkotunnusta jotka pitää saada ehdottomasti varattua.

Comments are closed.