Taas on se aika vuodesta

Maanantaina taas tuhannet suomalaiset rumemman sukupuolen edustajat astuvat suorittamaan palvelustaan armeijan harmaissa huomattavasti pienemmän kauniin sukupuolen edustajajoukon kanssa. Julius kirjoittaa aiheesta myös, eikä unohda mainita saaneensa vapautuksen moisesta riesasta. Mokomakin E10. ;)

Älkääkä nyt ymmärtäkö väärin. Minulla ei todellakaan ole mitään ase-, siviili- tai suunniteltua kansalaispalvelusta kohtaan enkä todellisuudessa pidä armeijaa riesana, mutta olen vain kesken lukion alkaneen "oikean elämän" takia todennut että koittaapa minun aikani koska tahansa, se sotkee joka tapauksessa asioita melkoisesti. Minä olen siis välttänyt harmaatakkisten karpaasien kutsun toistaiseksi ja hiukan ennen juhannusta lähetin sotilasläänin esikuntaan vielä yhden lykkäyshakemuksen 31.12.2004 saakka, nykyinen lykkäys loppuu tasan vuotta aiemmin.

(Tähän välikommenttina: On kyllä meininki lepsuuntunut, PV on valtion laitos ja byrokratian kehto mutta lykkäystä ei enää anota vaan sitä haetaan. Pieni merkitysero mutta IMO tässä tapauksessa erittäin merkittävä.)

Jos (ja kun?) hakemukseni hyväksytään, olen lykkäyksen päättyessä melko tarkasti 24,5v ja valitettavasti uskon v-käyrän olevan melkoinen kun rämmin (luultavasti Santahaminassa) 18-19v teinien kanssa, puhumattakaan keskenkasvuisten pieruhuumoripläjäyksistä. ;)

Periaatteessa olen harkinnut puolivakavissani myös siviilipalvelusta mutta toisaalta perinteet velvoittavat ja toisaalta olen parin kontaktini (ja monivuotisen työkokemukseni) avulla jo pedannut hiukan järjellisempää puuhaa pakollisen peruskoulutusjakson jälkeiselle ajalle harmaisiin. Olen tosin viitisen vuotta sitten tulleesta kutsuntalapusta lähtien ajatellut inttiä asiana, joka on hoidettava ja jos jotain ylipäätään tehdään, sen voisi samantien tehdä kunnolla. Tätä ajatellen ensimmäisen palvelukseenastumistodistukseni palveluspaikka, Keuruulla sijaitseva Suojelukoulu, sopi minulle paremmin kuin hyvin, saa nähdä toteutuuko mielekkään tekemisen toive sitten kun joskus harmaisiin asti päädyn.

BTW, ensi maanantain saapumiserän ensimmäinen inttiblogi löytyi Ruosteen kautta.

Comments are closed.