Esitutkintaa ei toimiteta

Ihan oikeasti, tämä on aivan uskomatonta. Henkilö tunnustaa lähettäneensä spämmiä noin 12000 henkilölle rikkoen samalla mm. "Lakia yksityisyyden suojasta televiestinnässä ja teletoiminnan tietoturvasta" ja Helsingin kihlakunnansyyttäjä on sitä mieltä, että kokonaisuutena arvostellen teko on vähäinen. Tästä ei yksinkertaisesti voi vetää mitään muuta johtopäätöstä kuin sen, että spammaminen ja laittomien henkilörekisterien kasaaminen yms on täysin sallittua joskin nimellisesti laitonta.

Kuten tuosta ylläolevasta voi päätellä, sain juuri postissa päätöksen esitutkinnan rajoittamisesta (eli siitä, että esitutkintaa ei toimiteta koska syytäjä ei kuitenkaan ilmoituksensa mukaan nostaisi syytettä) koskien huhtikuista Markus Laireen spammitapausta.

Comments are closed.