Välinpitämättömyys

Olen aiemmissa kirjoituksissani jo useampaan kertaan avautunut tavalla tai toisella siitä, kuinka välinpitämätöntä valtaosa kansasta nykyään on. Assari.Netin Sami kirjoitti osoittaneensa esimerkillistä toimintaa lopettamalla kärsivän sorsan Itäväylällä tänä aamuna. Jotenkin minäkään en oikein usko että kovinkaan moni tavan ihminen tekisi samaa, etenkään tuollaisella isolla tiellä, jossa paluu eläimen luokse vaatii kilometrien edestakaista suhaamista.

Vaikka itsekin olen tätä "nykysukupolvea", ajatusmaailmani eroaa valtavirran ajatuksista ja arvoista melkoisesti ja onkin todella ikävää huomata miten vähän muutenkin omiin oloihinsa sulkeutuvat suomalaiset ovat valmiita auttamaan pyyteettömästi muita tai edes korjaamaan omia jälkiään esim. tönäistyään kaupassa tuotteen hyllystä lattialle. Kyllä joku muu sen nostaa takaisin hyllyyn.

Hiukan samaa asiaa sivusin lauantaisessa purkauksessani, nykyään valtaosalle www-sivujen tekijöistä ulkoasu, flässit, javascriptit ja kaikki viimeisen kehityksen huippukeksinnöt tuntuvat olevan paljon tärkeämpiä kuin sivujen käytettävyys muilla selaimilla kuin sillä uusmeedion supertehotyöasemasta löytyvällä InternettiSelailija v71.604.5:llä. Tätä välinpitämättömyyttä ei kuitenkaan pidä sekoittaa siihen, että sivut rikotaan tarkoituksella estämällä niiden käyttö joko osin tai kokonaan muilla kuin numeedion hyväksymillä selaimilla; se on silkkaa tyhmyyttä. Tuohon ovat sortuneet isolla rahalla tehdyistä saiteista mm. Posti, Finnair ja Linnanmäki. (Kaikkien sivut toimivat kyllä hyvin kunhan ei-hyväksytyn selaimen laittaa valehtelemaan itsensä hyväksytyksi selaimeksi.)

Mitä välinpitämättömyydelle voi tehdä? Miksi suuntaus ylipäätään on tämä? Miksi hyvin monet käyttäytyvät jokapäiväisessä elämässään täysin muista välittämättä?

Koska kommentointisysteemi loistaa vieläkin poissaolollaan, näihin kysymyksiin ei taida saada edes sivistyneitä tai sivistymättömiä arvauksia. ;)

Comments are closed.