Epäonnistunutta ruokaa ja pahaa hajua

Ensinnäkin, olen henkilö joka pitää ruoanlaitosta. Tällöin voi olla varma siitä, että ruoassa ei ole niitä monia ja taas monia asioita, joita en suostu suuhuni pistämään. Ehdoton-Ei-listalla mm. oliivit, sienet, säilötyt kurkut, lähes aina sipuli, parsa, homejuustot jne jne.. Ja tuo kokkaaminenkin kiinnostaa silloin kun sitä jaksaa ja ehtii tehdä, viime aikoina ruokapolitiikka onkin ollut melkoisen einespainotteista. Asia, josta oikeasti olen ylpeä on kaksi vuotta sitten töihin synttäripullana viemäni itsetehty Sacher-kakku joka ei eronnut leipomon tekemästä muuten kuin siten, että kakun päällä ei ollut sellaista soikion muotoista suklaa"sinettiä".

No, sain muistaakseni viime viikonloppuna idean tehdä makaronilaatikkoa ja tekotarpeet hankittuani (osan kahteen kertaan ensimmäisten pilaannuttua) päätin vihdoin tänään tehdä kunnon ruokaa. Kuitenkaan makaronipussissa (Torino tumma makaroni) ollut jauhelihakasvislaatikon ohje ei oikein innostanut ja otinkin hyllystä nimensä mukaisen kirjan.

Muuten meni ihan hyvin, mutta kirjan ohje ei kertonut että jos sovellan ohjetta siten, että lisään munamaitoa 1 munan ja 5dl maitoa sijaan 3 munaa ja 7dl maitoa, 40 minuuttia ei riitä laatikon hyytymiseen. ;) No, nyt on sitten uunipadallinen lihamakaronilaatikkoa jossa munamaito lilluu valtaosin hyytymättömänä tai imeytymättömänä. Miksei kukaan kertonut, että tuotakin pitäisi tökkiä tikulla kuten kakkupohjaa?-)

P.S. Telkkari sanoi kesken SNL:n *puff* ja haisi erittäin pahalle. Minä paniikissa:

  1. Virta pois television virtakytkimestä
  2. Television virtajohto irti seinästä
  3. Vaatteet päälle ja kännykkä kädessä odottamaan riittävän kauas
  4. Etsimään Googlella tietoa TV-paloista
  5. Varmistamaan onko kotivakuutus voimassa
  6. Päätin, että huomenna menen ostamaan sen CO2-sammuttimen, jota olen kaavaillut ostavani jo kaksi ja puoli vuotta täällä kotona olevien servereiden takia

Ei muuten ollut mikään mukava kokemus, etenkään kun telkkari on vasta n. 4 vuotta vanha. Ehkä pitäisi panostaa siivoamiseen enemmän.. (Niin, se ei siis kuitenkaan leimahtanut liekkeihin vaikka siltä aluksi kuulostikin. Tuon PDF-prujun mukaan ilman kakkoskohtaa noin onnekkaasti ei välttämättä olisi tapahtunut.)

Comments are closed.