Kepillä jäätä

Ostin eilen Stockmannilta Bonsai-puun. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut kahdesta japanilaisesta asiasta; bonsaista ja kivipuutarhasta. Nyt hankin sitten ensimmäisen ja selvittelen mistä päin pk-seudulta saisi tarvikkeita jälkimmäiseen. Kivipuutarhan voisi toki rakentaa itsekin (tässä vaiheessa haluan simppelin, pöydälle asetettavan mallin) mutta ehkä ensimmäisen setin voisi hankkia ihan valmiina.

Ihan oikeasti, olen aivan fiiliksissä sen puun takia. Se ei loppujen lopuksi eroa paljoakaan tietyistä Ikeassa myytävistä pienistä puurunkoisista huonekasveista, eli ostamani puu ei ole niin minipuun näköinen, kuin parhaat, wanhat bonsait mutta en usko että tyydyn vain tähän yhteen joten tämä menköön koekappaleesta. (Töissä lyödään jo vetoa siitä, kauanko tuo pysyy hengissä ;))

Löysin myös vanhat mutta melkoisen asialliset suomenkieliset bonsai-sivut, joilla on mm. ohje sitruuna-bonsain kasvattamiseen. Luulen että hankkiudun vielä tänään johonkin kunnolliseen puutarhakauppaan, saa nähdä mitä sieltä tarttuu mukaan. (Olin muuten aikeissa laittaa tuohon linkin Plantagen-ketjun sivuille mutta eivätpä ole vaivautuneet avaamaan sivuja Suomessa joten en taida jaksaa kertoa meneväni sinne ostoksille.)

Vinkkejä pieniä kivipuutarhakehikoita, hienoa hiekkaa ja tarkoitukseen sopivia haravoita myyvistä liikkeistä pk-seudulla otetaan ilolla vastaan mailitse.

Comments are closed.