Lentämistä

Alunperin ajatuksenani oli seurata lentämisopintojeni edistymistä tässä blogissa mutta huomaan epäonnistuneeni siinä surkeasti. Tässä vaiheessa olen kohdassa, jossa 100 teoriatunnista on jäljellä 16 (plus neljä, jotka olin joulukuussa poissa poskiontelontulehduksen vuoksi).

Kuluneiden kuukausien aikana olemme pienessä ryhmässämme opiskelleet enemmän tai vähemmän ansiokkaasti neljä tuntia yhtenä iltana viiikossa lukuunottamatta kolmen viikon joulutaukoa. Oppijaksoja on ollut mm. lennon teoria (aerodynamiikkaa ynnä muuta mielenkiintoista..), ilmailun säädökset (kunpa tieliikennekin olisi yhtä tiukasti säädeltyä), radioliikenne ("Malmin rullaus, oscar hotel charlie oscar x-ray.."), sääoppi (tiedän varmaankin enemmän meteorologiasta kuin Nelosen (näyttelijä-)säätytöt..), lentokoneen yleistuntemus (niin kauan, kuin laskutelineen renkaasta ei näy kangasta, se on käyttökelpoinen) ja niin edelleen..

Aloitan luultavasti todella tiiviit käytännön harjoittelut, eli lentotunnit uudelleen (ehdin lentää loka-marraskuussa yhteenä 1h 55min, siis vielä ainakin 43h 5min jäljellä) tuossa maaliskuun puolella, joten jos vain kykenen, voin ainakin yrittää kirjoittaa käytännön puolesta hiukan tiiviimmin.

P.S. Suomen Ilmailuliitto on nimittänyt Malmin lentoaseman ystävät ry:n järjestämän Avoimien ovien päivän 18.5 vuoden pääilmailutapahtumaksi. Tapahtumassa on myös Fly-in, odotamme tapahtumaan vähintään useita kymmeniä konekuntia Suomesta ja lähi-alueilta joten vipinää on varmasti odotettavissa. =)

Comments are closed.