Jaguaarin ensikosketus

Istun töissä, edessäni ensimmäinen työtehtäviini tarkoitettu Mac-purnukka. Omituinen olo, olenhan aina tehnyt töitä PC-arkkitehtuuriin pohjautuvilla koneilla (ja Sun-servereillä mutta Sun:eja ei ole koskaan eksynyt työpöydälleni asti). Tietyllä tavalla olen aina ollut kaappi-macisti, olihan ensimmäinen kontaktini tietokoneiden maailmaan aito ja alkuperäinen Macintosh 128k melko pian sen Suomeen rantautumisen jälkeen.

Olen töissä firmassa, joka tekee paljon duunia graafisen teollisuuden tarpeisiin ja sen takia kaikilla tuotantoihmisillä on sekä PC, että MAC. Itse olen pärjännyt loistavasti pelkällä PC-kannettavalla hiukan erilaisen työnkuvani takia mutta nyt pitäisi pikkuhiljaa oppia käyttämään OS X:ää tekstipohjaisella konsolilla yhtä sujuvasti kuin Linux-purkkeja, joten piti saada oma koekappale.

Nyt se sitten möllöttää tuossa pöydällä, toistaiseksi "vain" vanhahko iMac, mutta koska kuitenkin tarkoitukseni on vain tutustua käyttöjärjestelmään pintaa syvemmältä, tulen loistavasti toimeen hiukan kevyemmälläkin kokoonpanolla.

Toistaiseksi ainakaan en ole keksinyt hirmuisesti pahaa sanottavaa tästä koneesta ja 512Mb muistillakin käyttis (Mac OS X 10.2.3 Jaguar) tuntuu pyörivän ihan kelvollisesti. Palataan asiaan kun saan mm. Fink:in asennettua ja ylipäätään käänneltyä ohjelmia tms.

P.S. Visa Kopu kirjoitti, että "PC:llä Opera on kai ihan oikea vaihtoehto, mutta Macilla ei.". Rohkenen olla hiukan eri mieltä (ainakin toistaiseksi, koska en ole vielä parempaa nähnyt ;)). Tämänkin kirjoitin tällä macilla, Operaa käyttäen eikä tämä nyt minun mielestäni aivan olematon vaihtoehto ole. Windows-puolella Opera on pääselaimeni, olen jopa ostanut lisenssin vaikka oikeasti www-kehittäjänä sen kai voisi saada ilmaiseksikin. =)

Comments are closed.