Kesä, kesä, kesä

Torstaina tuli taas vuosia täyteen, vajaan puolen vuoden päästä taidan olla jo lähempänä 30:ä kuin 25:tä, asiaa ensimmäistä kertaa pohtiessa tuli ensimmäisen kerran jonkinlaista pientä kolmenkympin kriisiä.

Hieman poikkeuksellisesti nyt seuraa hieman pitkäksi venähtänyt tiivistelmä viikonlopun seikkailuista. Lukemiseen käytetty aika ei toivottavasti mene täysin hukkaan jos enemmän tai vähemmän sivistyneesti liikunnalliset sisätilojen cityaktiviteetit kiinnostavat edes hieman.

Synttäreitä tuli juhlittua perjantaina kunhan olin ensin saanut töissä kasvatettua kunnon elimen otsaani säheltämällä. Työkaverin ilmeisen railakkaat läksiäiset tosin jäivät väliin, mutta toisaalta siinä mielentilassa oli hyväkin päästä lähtemään töistä yksin ja istua kantakuppilassa 45 minuuttia rauhoittumassa yksin ennen kuin muut ehtivät paikalle.

Tupakkalain muutos vaikuttaa ainakin alkuvaiheessa jopa tupakoimattoman näkökulmasta tuskastuttavan selkeästi, koskaan aikaisemmin en ole ollut perinteisesti melko suositussa kantapaikassani perjantai-iltana siten, että seitsemän-kahdeksan aikaan yli puolet pöydistä olisi tyhjinä. Lähdimme itsekin jo kahdeksan jälkeen ravintolasta kaupan kautta meille tuhoamaan viime viikonlopun tupaantuliaisista jääneitä juomia.

Juhlat jatkuivat luontevasti lauantaiaamuna kun yövieraalle lähdettiin etsimään oikeaa lonkeroa aamun oloa helpottamaan ja päädyttiin ex-tempore Hesarin hieman harhaanjohtavan uutisoinnin ohjeistamina keilaamaan Kampin keilahalliin. Tuolla siis piti Hesarin kokoaman listan mukaan saada polttaa, mutta todellisuudessa keilahallin baarin vieressä on rakenteilla oleva tupakointitila joka ei siis vielä ollut käytössä.

No, joka tapauksessa lauantai-aamupäivä sujui mukavasti keilaten ja baarin antimista nautiskellen, innostuimme jatkamaan tuota toisenkin tunnin ajan kunnes keilaamiseen tottumattomat raajat alkoivat muistuttaa olemassaolostaan jatkuvasti.

Kun olimme keksineet seuraavan aktiviteetin, matka jatkui entisen työpaikan naapuriin biljardisali Baribaliin, jossa viihdyimme jonkinaikaa biljardia pelaten. Se ei kuitenkaan jaksanut kiinnostaa kauaa, etenkin kun seurue kasvoi yhdellä eikä kahden amatöörin biljardipeli ole hirvittävän mielenkiintoista katsottavaa.

Kolmas etappi oli helppo valinta, etenkin kun pikaisella puhelinsoitolla vasta uusittuun Sports Academyyn sai selville että remontin yhteydessä tullut Suomen ensimmäinen nk. curlingpöytä on käytettävissä 5 eurolla puolelta tunnilta jos kyseinen huone ei satu olemaan varattuna saunatilojen yhteydessä.

Shuffleboard-pöytä Sports Academyssä

Curlingpöytä on tavallaan hieman harhaanjohtava nimitys, koska itseasiassa Sportissa oleva pöytä on todellisuudessa shuffleboard-pöytä. Maissa joissa Shuffleboard on tunnetumpi, noita sisäkäyttöön tarkoitettuja pöytiä on näköjään mahdollista saada myös yhdistelmäpöytinä, eli pöydässä on shuffleboardin pelaamiseen tarvittavien merkintöjen lisäksi oikeaa pöytäcurlingia varten maalattu pesät aivan kuten jäälläkin.

Peli sinänsä oli oikein mukaansatempaava ja sopii varsin hyvin aktiviteetiksi juomisen lomassa kunhan pelivälineet pysyvät pöydällä ja pelaamiseen käytettävä voima kohtuuden rajoissa.

Alkuillasta aloimme toistaa itseämme ja löysimme itsemme uudelleen keilaamasta, tällä kertaa kello oli yli kolmen ja normaali keilaaminen oli muuttunut hohtokeilaamiseksi. Ikävää tuossa on se, että hintakin oli kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna.

Keilailun jälkeen ei ole paljoa kerrottavaa; näimme Iguanassa viimehetket Suomen potkupallohäviöstä Serbialle, löysimme itsemme naureskelemasta uusille ylioppilaille nurkkapöydästä Vanhalla ylioppilastalolla ja lopulta siihen kyllästyttyämme luovutimme ja lähdimme kotiin jo yhdentoista aikaan. Taksinkuljettajatuttava kertoi tänään ettei muista nähneensä aiemmin vastaavaa taksijonoa aseman tolpalla puoli kuudelta aamulla, nuoremmat ovat siis jaksaneet jatkaa tappiin saakka.

Comments are closed.