Tarvitaan tonni terästä kuljettamaan 100 kiloa läskiä

Itsekin ymmärrän kyllä täysin tuskastumisen ruuhkiin ja itse voin tunnustaa ihan rehellisesti, että yritän lyhyen pinnani vuoksi välttää ajamista pahimpiin ruuhka-aikoihin, mutta silti täytyy kyllä hiukan kummastella ratin takaa tullutta purkautumista. (Kannattaa lukea tuo kirjoitus ennen kuin jatkaa tästä..)

Eihän se ha-mallinen taksi eroa mitenkään niistä kirjoituksessa mainituista sadoista ja taas sadoista henkilöautoista kuin siten, että useimmiten taksissa on vain se ratin takana lojuva 100 kiloa läskiä enemmän kuskattavana ja taksin pysäköinnistä ei tarvitse kantaa huolta keskustassa kuten useimmiten yksityisauton tapauksessa.

Pahimmillaan taksit ajelevat kymmeniä kilometrejä täysin turhaan edestakaisin tyhjänä ja lisäävät teiden kuormitusta silläkin tavalla. (No, tuo on lainsäädännöllinen "ongelma", tiedän.)

Tätä ei nyt pidä ottaa minään kettuiluna takseja vastaan, arvostan kyllä takseja (ja edelleen pidän taksin ajamista itsekin tällä hetkellä kokeilemisen arvoisena varasuunnitelmana ainakin väliaikaisesti jos jostain syystä nykyinen ura törmäisi seinään), mutta ihan suoraan sanottuna tuosta kyllä paistaa varsin hyvin läpi ajatus siitä, että "ei minun ajamani henkilöauto aiheuta lainkaan ruuhkaa, ne on ne muut". Vaikka taksikuski onkin se, joka tekee siellä liikenteessä työtään, varsinainen syy sille liikenteessä olemiselle on se asiakas, jolloin on aivan sama onko se yksin oleva asiakas omassa autossaan vai taksissa.

Oikea joukkoliikenne on sitten asia erikseen, mutta tässä tapauksessa taksi ei tuossa mielessä eroa henkilöautosta mitenkään muuten kuin siten, että joidenkin mielestä käsittämättömästä syystä taksit saavat käyttää ruuhka-aikoinakin bussikaistoja.

Elämää se vain on, turha stressata asioista, joihin ei oikeasti voi vaikuttaa.

Tämä kirjoitus on tarkoituksella kirjoitettu kärjistäen, suosittelen nukkumaan vaikkapa vuoden ennen mielenosoituksia ikkunani alla jos jonkun on aivan pakko vetää tästä palkokasvi hengityselimiinsä. =D

Comments are closed.