Hyviä kokemuksia

Pitkästä aikaa (ja orastavan, mutta vielä ärsyttävän kaukana pysyttelevän flunssan ansiosta) olen viettänyt viime päivinä hiukan enemmän vapaa-aikaa muidenkin medioiden parissa kuin netissä touhuten.

Kiitos työnantajan päätoimialan, meillä on mahdollisuus tilata useiden isojen kustannusfirmojen lehtiä ihan kohtuullisin alennuksin, ja olenkin jo jostain alkuvuodesta lähtien tilannut kokeilumielessä mm. Tuulilasia ja kestotilaajille tilaajalahjana tuleva Turbo tuli luettua vasta nyt ensimmäistä kertaa kokonaan ajatuksella.

Oikeasti yllätyin siitä, kuinka kiinnostavia ja erityisesti oikealla tavalla kirjoitettuja juttuja lehdessä oli – ottaen huomioon, että en todellakaan ole mikään autoharrastaja, lehti kuitenkin väittää olevansa käytettyjen autojen erikoislehti. Lehden toteutuksen taso oli kyllä suoraan sanottuna melko vaihtelevaa (ja ainakin yhden sivun osalta rankkaa myötähäpeää herättävä), mutta parani ainakin tässä uusimmassa numerossa selkeästi loppua kohti isompien artikkeleiden myötä.

Täytyy siis tunnustaa, että ihastuin autolehteen niin sisällön kuin visuaalisen ilmeenkin vuoksi – muutamista "virheistä" huolimatta.

Toinen miellyttävä kokemus löytyi muualla ristiriitaisen vastaanoton saaneesta maikkarin uutuussarjasta Firma.

Tässä välissä tuli sitten v*tutus, Maikkari on näköjään lähettänyt yhden jakson viime tiistaina peruttujen uutisten tilalla ja spoilasi sitten netissä jo valmiiksi tuon jakson niille, jotka ovat sitä seuranneet "oikeassa" aikataulussa. Miksi #%!/(#¤ jaksokuvauksia pitää esittää ohjelman webbisaitin etusivulla…

Mutta aiheeseen palatakseni nyt kolme jaksoa (joista yksi pidempi "pilotti") nähtyäni olen oikeasti koukussa tuohon sarjaan. Ehkä syynä on osin sekin, että huomiotalouden lisäksi sarja tietyllä tavalla peilaa myös it-alaa pahimman kuplan aikana. Maikkarihan on luokitellut sarjan draamaksi, mutta mielestäni sitä pitäisi kutsua vähintään komedialliseksi draamaksi. Itse olen naureskellut ohjelmalle sen verran, että voisin itse väittää sitä jopa silkaksi komediaksi.

Kaikesta hehkutuksesta huolimatta olin kyllä menettää aluksi hermoni Julmahuvi-tiimistä tutun Tommi Korpelan esittämään Arttuun lähinnä sen (mielestäni) överiksi vedetyn lässytyksen vuoksi, mutta kolmannen jakson aikana tunne alkoi jo hieman tasaantua ja tuosta yliärsyttävästä yksityiskohdasta huolimatta kokonaisuutena sarja on kyllä loistava.

Comments are closed.