Joku on taas katsonut liikaa televisiota

Parin viime päivän aikana suomalaisilla autofoorumeilla ympäri nettiä on pyörinyt joko teksti tai linkki tekstiin, jossa on erään Mazda-merkkisen auton ostajan, Tapani Argillanderin lähettämä sähköpostiviesti, johon Argillanderin väitteen mukaan ko. auton myyjän poika on kirjoittanut kuvitteellisen vastauksen ja postannut sen sitten nettiin.

Tapani Argillander on tästä suivaantunut ja vaatii nyt kaikkien asiaan viittaavien linkkien poistoa oikeustoimilla uhkaillen ja mm. väittäen, että "Yksityisen, toisten ihmisten kirjeenvaihdon pelkkä lukeminen on rikos …. Siihen ei riitä edes pojan isän lupa", sekä "Linkki minua loukkaavaan linkkiin on jo loukkaus.".

Argillanderin oikeuskäsityksen mukaan myös minä olen nyt sitten loukannut kirjesalaisuutta ja syyllistynyt häneen sekä hänen harvinaisen sukunimensä omistavaan sukuunsa kohdistuvaan kunnianloukkaukseen. Harmi vain, että Tapani Argillander ei itse ymmärrä olevansa väärässä väittäessään, "että yksityisen sähköpostiviestin kopioiminen ja jakelu verkossa kaikkine tietoineen on rikos."

Mielenkiintoiseksi asian tekee myös tämä sfnetin laki-ryhmässä käytävä keskustelu, josta päättelemällä ilmeisesti joku asiaan liittyvä henkilö on yrittänyt saada noita linkkejä/tekstejä poistettua yrittäen tavoittaa "syyllisiä" jopa soittelemalla tai pommittamalla sähköpostiviesteillä epäinhimillisiin aikoihin poliisiasialla uhkaillen henkilöitä, jotka eivät oikeasti edes liity asiaan mitenkään.

Comments are closed.