…10. (a.k.a. Tapaus KohdematkatKaleva)

Kuten vajaa kaksi viikkoa sitten kirjoitin, kävin varaamassa kesälomamatkan KohdematkatKalevasta (joka on erikoistunut nimenomaan tälläisiin räätälöityihin WorldVisit-matkoihin, töissäkin kaikki ulkomaanmatkat tilataan ko. firman kautta) lukuunottamatta hotellia, jonka varaaminen ei verkko-ongelman takia onnistunut heti ja matkatoimiston täti lupasi "heti alkuviikosta, maanantaina tai tiistaina" laittaa tietoa haluamieni kahden eri huonevaihtoehdon hinnoista.

Sain häneltä vielä yhtä matkavarausta koskevan vahvistuksen mailina ennen kuin olin ehtinyt matkatoimistolta takaisin työpaikalle ja samana päivänä lähetin hänelle takaisin mailin koskien paria pikkujuttua, jotka askarruttivat mieltäni. Viime viikon alku tuli ja meni eikä koko matkatoimistosta kuulunut mitään. Keskiviikkona lähetin ystävällisen muistutusmailin – ei mitään vastausta.

Eilen sitten ärtymys kasvoi niin suureksi 1,5 viikon hiljaisuuden jälkeen, että päätin lähteä paikan päälle selvittämään mikä ihme yhden hotellihinnan selvittämisessä maksaa. Kävi ilmi, että minua palvellut täti on tämän viikon lomalla ja hänen työparinsakin oli lounaalla käydessäni KohdematkatKalevan matkatalossa noin yhden aikaan iltapäivällä.

Kun selitin sitten yhdelle paikallaolevalle "matkakonsultille" tapahtumaketjua, kerroin kyllä selkeästi olevani varsin tyytymätön saamani palvelun tasoon, mutta ilmeisesti asia on heille täysin jokapäiväistä kun en saanut kommentteihini minkäänlaista reaktiota – pahoittelusta puhumattakaan. Täti sentään lupasi selvittää asiaa ja "jo" kolmen tunnin päästä käynnistäni sähköpostilaatikkooni kolahti viesti, jossa kerrottiin toisen hotellihuonevaihtoehdon olevan varattu koska toista ei ole vapaana ko. ajanjaksolle ja että minua alunperin palvellut täti palaa sitten asiaan lomansa jälkeen.

Ei tässä mitään, en edelleenkään tiedä mitä loma tulee lopulta maksamaan, enkä ole mielestäni saanut toistaiseksi mitään sellaista palvelua KohdematkatKalevasta, jota en olisi voinut itse netin kautta hoitaa. Toistaiseksi ainoa positiivinen asia on se, että nyt koko matka on ko. toimiston järjestämä, eli KohdematkatKaleva on vastuullinen matkanjärjestäjä kaikkien tärkeimpien liikkumis/majoitusasioiden kohdalla eli mahdollisten ongelmien ilmaantuessa on vain yksi taho, joka on vastuussa asioiden järjestymisestä.

Toisaalta asiassa on edelleen hyvä puoli – vaikka matkat ja majoitukset koko reissua varten on nyt varattu, varsinaista sopimusta ei vielä ole syntynyt koska mitään matkaehtojen mukaista varausmaksua ei ole vielä pyydetty, eli en ole voinut sellaista maksaakaan. Katson nyt kuinka asia etenee ensi viikolla, mutta varasuunnitelmana harkitsen siis edelleen joko matkatoimiston vaihtoa paremmin palvelevaan tai koko matkan varaamista itse, kuten alunperin suunnittelin.

Tämä on oikeasti itsellenikin melko ikävä tilanne, alunperin matkatoimistossa käydessäni minulle jäi kyseisestä asiakaspalvelutilanteesta, matkatoimistovirkailijasta ja koko palvelukonseptista toderlla positiivinen kuva, joka nyt siis sai aimo kolauksen kilpeensä tälläisen melko mitättömän asian takia – en ajatellut olla tämän suhteen kovin pitkävihainen, mutta jos asiat eivät tästä kohene, unohdan mokoman firman kokonaan.

P.S. Omituinen otsikko johtuu siitä, että olen laskenut eilisestä iltapäivästä lähtien hyvin hitaasti kymmeneen ennen kuin aloitin tämän kirjoittamisen – eipä siitäkään näköjään ollut suurta hyötyä. :)

Comments are closed.