Ajatusvirtaa

Onpas taas ollut viikko.

Keskiviikkona pidin päivän lomaa, kävimme Heinolassa ja sieltä palattuamme vaihdoimme pankkia. Vaikka en olekaan esimerkillinen pankkiasiakas, olen ollut aina hyvin kriittinen saamastani palvelusta, enkä kertakaikkiaan käsitä kuinka ns. isot, eli Nordea ja Sampo voivat jatkuvasti korottaa palvelumaksujaan samalla vähentäen sitä palvelua.

Olin ensimmäisen vakityöpaikan saadessani avannut tilin Aktiaan ja pidin sitä ns. lopullisena pankkinani, kuitenkin reilu vuosi sitten Aktia päätti nostaa alle 26-vuotiaiden palvelumaksuja itselleni sietämättömällä tavalla (nostot Otto-pisteistä 50c/kpl) joten lopetin tilini siellä ja jäin "roikkumaan tyhjän päälle" tukeutuen vanhoihin tileihini ammoisilta ajoilta. Vakitiliksi sitten vaan jämähti Nordean tili, vaikka Sammossa olevaa tiliänikin käytän ajoittain faijan Sammossa olevan tilin vuoksi. Itselleni viimeinen niitti Nordean kanssa oli Visa-kortin nouto toukokuussa. Aika vain oli kypsä, mistään sen isommasta asiasta ei vielä tällä kertaa ollut kyse.

Tähän asti, kahden konttorikäynnin perusteella, olen erittäin tyytyväinen valintaamme. Toisaalta, mm. isojen pankkien verkkopankkeihin verrattuna hiukan askeettisempi verkkopankki toki mietitytti aluksi, mutta loppujenlopuksi lähipiiristä löytyi oikeasti yllättävän paljon Handelsbankenin asiakkaita, jotka poikkeuksetta kehuivat pankkinsa taivaisiin.

Täytyy kyllä tunnustaa, että Nordean Solo on ylivoimaisesti Suomen paras verkkopankki, mutta se ei vain ihan riitä. Itse jäin kuitenkin kaipaamaan mm. mahdollisuutta hoitaa kaikki suoraveloituksiin liittyvät sopimusten teot tai muutokset suoraan verkkopankissa. Toisaalta uudessa pankissani ei yleensä koskaan tarvitse jonottaa, joten kun siinä liikun kuitenkin, ei suoraveloitussopimuksen teko konttorissakaan ole ylivoimainen este. ;)

Asuntomessuista erikseen myöhemmin.

Comments are closed.