Olen kausibloggaaja

Olen ikäväkseni huomannut olevani huomattavan kausittainen bloggaaja. Toisaalta tuo ehkä on pohjimmiltaan kiinni siitä, kuinka tehokkaasti pystyn unohtamaan muut todo-listallani olevat hommat. Listalla nimittäin on pituutta.

Aiemmin, kun todo-listani oli vain päässäni, se oli helppo sulkea pois mielestä ja unohtaa keskeneräiset asiat ja surffailla onnellisena avautuen bloggaamalla. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun kolme-neljä isompaa projektia pitäisi saada johonkin kuosiin samanaikaisesti, totesin että asialle on tehtävä jotain.

Kun en Tucowsin penkomisesta huolimatta löytänyt Windowsille mitään toimivaa ja ilmaista muistilappusoftaa, ostin sitten noin 17 taalalla oikeiden Post-It -lappujen valmistajan, 3M:n muistilappujen sähköisen version, Post-It software Notes:n. Nyt todo-lista on tuossa työpöydällä ja kasvaa jatkuvasti.

UPDATE 23.5.2004: Sain Etsimestä mailina vinkin vastaavasta ilmaisesta softasta. Joten ennen minkään maksullisen softan ostamista suosittelen itsekin kiinnostuneita vilkaisemaan Stickies-nimistä softaa, vaikuttaa varsin hyvältä ja ominaisuudetkin ovat samat (elleivät paremmat) kuin siinä ostamassani 3M:n omassa softassa.


Kivulias tietoisuus tekemättömistä hommista (niin palkkatöistä kuin harrasteprojekteistakin) on kyllä omiaan täyttämään ne hetket, jotka jaksan tietokoneella viettää. Viikonloppuna jopa totesin, että tietokoneesta pitäisi välillä pysyä irti vaikka tekemättömiä hommia olisikin, jossain vaiheessa kypsyttyäni vain tuijotan ruutua saamatta mitään aikaan. Muutaman viimepäivän ajan kirja helpotti kummasti koneesta erossa pysymistä, tänä aamuna sekin loppui joten iltapuhteeksi pitää keksiä uusi.

Myös yksityisen kakkosblogini kirjoittaminen on kärsinyt yhtälailla, toisaalta en ole ehtinyt ajattelemaan blogin aiheena olevaa asiaakaan pariin-kolmeen viikkoon.

Onneksi tulee edes kesä.

Comments are closed.