Tarinaa menneisyydestä

Nyt kun juttu on jo ihan julkinen (RE: Nomini Networksista tulee taas Tietotalo), voi siitä kertoa täälläkin.

Kuten viime keskiviikkona kirjoitin, Nominista lähtöni jälkeen asiat ovat muuttuneet melko sekaviksi. Itse tein aikanaan työsopimuksen Tietotalo Singularis Oy:n kanssa ja se siirtyi Nomini Oy:öön firmojen sulautuessa. Olin siis irtisanoutumiseeni saakka Nomini Oy:n leivissä vaikka Concrete Illusions Oy (CI) olikin jo ostettu mukaan yritysryppääseen. Jo tuossa yhdistymisessä moni osaaja päätti häipyä omille teilleen ja pikkuhiljaa myös vanhojen tietotalolaisten liikehdintä alkoi. Jossain vaiheessa sen jälkeen Nomini Networks kuitenkin irrotettiin taas emofirmasta ja networksilaisten palkkoja maksoikin CI.

Pitkin kulunutta vuotta olen kuullut juttuja vanhoilta työkavereilta siitä, kuinka se-ja-se on saanut kenkää tai se-ja-se on lähtenyt itse muualle töihin, esimerkiksi nykyisistä työkavereistani tosiaan kaksi on entisiä nominilaisia ja myyjistä löytyy vielä kolme lisää.

Loppuvaiheessa firmassa taisi olla enää kaksi henkilöä, jotka olivat mukana Tietotalo-aikana, jollei Networksin ruoriin ihan loppuvaiheessa palannutta Holmströmin Lassea oteta huomioon. Voisin kyllä väittää, että alkuperäisen väen väheneminen noin viidestätoista henkilöstä kahteen kolmessa vuodessa ei ole ihan normaalia terveessä firmassa. Toki ajanjaksolle sijoittui myös pahin dotcom-huuma ja uuttakin väkeä oli palkattu melkolailla, mutta silti.

Nyt siis lopulta CI haettiin konkurssiin viime viikolla ja tosiaan työntekijät ovat kuulemma joutuneet hakemaan palkkojaan Palkkaturvasta. Nyt sitten Tietotalon aikanaan Nominille myyneet ovat ilmeisesti ostaneet Nomini Networksin toiminnot (eli asiakassopimukset) takaisin ja palaavat juurilleen. Tekijät vain ovat valtaosin kaikonneet, eli nimestä ja asiakkaista huolimatta firmasta tulee aivan uusi.

Comments are closed.