Talvi tulee, sohvaperuna juurtuu syvemmälle

Reilu pari kuukautta sitten kirjoitin pimeän ajan ajanvietteistä otsikolla Syksy tulee, sohvaperuna juurtuu. Nyt on oikein sopiva aika kirjoittaa tuolle jutulle jatkoa.

Viimeksi harmittelin sitä, että keskiviikkoillan poliisisarja-paikalla ollut Julma Kaupunki päättyi mutta lohdutuksekseni C.S.I. palasi ohjelmistoon. Eihän tuota iloa kestänyt kuin pari kuukautta, C.S.I. jäi reilu viikko sitten tauolle ennalta määrittelemättömäksi ajaksi. =( Toisaalta, sen tilalle tullut Ilman johtolankaa vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella ihan mukiinmenevältä sarjalta. Ainakaan sen tuotantoa ei ole lopetettu ensimmäisen esityskauden jälkeen joten se on ilmeisesti menestynyt ainakin kohtalaisesti.

Toistan itseäni myös kirjaosuudessa: käydessäni pääpostissa toissaviikolla huomasin lähtiessäni poistokorin, jossa oli Loisto-pokkareita tarjouksessa kaksi yhden hinnalla. Silmääni pisti vielä Taavi Soininvaara-kokoelmastani puuttunut Ebola-Helsinki. Tyhmä kun olen, en sitten kääntynyt takaisin ostamaan sitä ja kun kaksi päivää myöhemmin asioin samassa paikassa, ei kirjaa enää löytynyt korista.

Asia tietenkin jäi vaivaamaan ja yritin etsiä opusta sieltä sun täältä ja kun Akateeminenkin myi ei-oota, tiesin tilanteen olevan aika surkea. Pari päivää myöhemmin ryhdyin muistelemaan kodin tai työpaikan lähistöllä olevia antikvariaatteja kunnes muistin Antikka.netin. Kuinka ollakkaan, minua onnisti ja löysin kirjan Bukinisti-kauppiaan valikoimasta kovakantisena kelvolliseen 7 euron hintaan. Laitoin muistaakseni viime torstaina tilauksen ja valittuani maksutavaksi ennakkomaksun odottelin saavani maksutiedot lähipäivinä. Tänään juuri ennen töihinlähtöä yllätyin kuitenkin todella kun postiluukusta kolahti paketti, jossa oli tilaamani kirja sekä tilisiirtolappu jolla voisin maksaa tilaukseni. Tavallaan on todella hienoa, että nykyaikanakin löytyy yrittäjiä, jotka todella palvelevat asiakkaitaan – vaikka sitten pienellä riskillä.

Kirja itsessään oli luokiteltu K4:ksi, joka tarkoittaa "erinomaista" kuntoasteikolla K1-K5 (kehno, tyydyttävä, hyvä, erinomainen, uusi). En tiedä onko etukannen kolhu tullut postissa vai ollut jo lähetettäessä, mutta sen perusteella en itse sanoisi tuota kuin "hyvässä" kunnossa olevaksi, kansipapereissa näkyi muutenkin jonkinverran kulumajälkiä mutta ne toki ovat vain kosmeettisia haittoja. Kaikesta huolimatta olisin varmasti ostanut kirjan ja olen joka tapauksessa erittäin tyytyväinen asiakas. Saa nähdä nukunko ensi yönä ollenkaan jos alan lukea kirjaa illalla.. ;)

Comments are closed.