Ficora-juttu jatkuu

Ficoran uudessa "hienossa" palvelussa pääsee siis rekisteröitymään verkkotunnuspalveluntarjoajaksi kunhan käytössä on oikea selain. Palvelu kuitenkin nykyisellään vaatii, että palveluntarjoajaksi rekisteröityvä on jonkinlainen yhteisö vaikka Verkkotunnuslaki (228/2003) ei sanokaan mitään tämänsuuntaista. Tämä ei taas sovi allekirjoittaneelle koska olen yksityishenkilönä toiminut muutaman yhteisön verkkotunnuspalveluntarjoajana jo vuosia, enkä todellakaan haluaisi sotkea niitä muutamia verkkotunnuksia mitenkään duuniasioihin. Duunin puolesta rekisteröityminen meni ihan ok kunhan tosiaan ensin etsi naapurin pöydältä työaseman, jossa on onneton selain.

Saa nähdä millainen taistelu tästä tulee.. ;)

EDIT: Verkkotunnusyksikön päällikkö vastasi viestiini reilun tunnin kuluttua ja homma on ratkaistu tavalla, joka tyydyttää molempia osapuolia. Yksityisten henkilöiden rekisteröityminen on sallittua vaikka vaatiikin Ficoran antamaa pseudo-Y-tunnusta. Täytyy sanoa että Ficoran osalta palvelu on kyllä ollut esimerkillistä. Toistaiseksi ratkaisematon toimimattomuus Operalla on taas turhan tyypillistä M$-ympäristössä kehitetylle systeemille josta en kuitenkaan sinänsä pidä Ficoraa vastuullisena vaikka kyllä ohjelmistotoimittajaa pitäisi hiukan valvoa. =)

Comments are closed.