Terveisiä Tampereelta..

..onneksi sieltä pääsi saman päivän aikana pois. ;)

No ei vaan, mutta tulipahan vietettyä mukava ja älyttömän kuuma päivä Tampereella, tarkemmin sanottuna laitteiden lukumäärällä mitattua Suomen hauskimmassa huvipuistossa. Joukkiomme oli rannekkeet kädessä huvipuiston puolella jo puoli tuntia ennen laitteiden aukeamista ja pois lähdettiin siinä vaiheessa kun taakse kääntyminen ei enää onnistunut suututtamatta herra järjestyksenvalvojia. Kuviakin tuli otettua, kaikkiaan reilu 300 kpl joista julkisesti julkaisukelpoisia max 100kpl, teknisesti onnistuneita kaiken kaikkiaan yllättävän paljon, ehkä jopa kaksi kolmesta.

Ensimmäistä kertaa kameran historian aikana 1Gb Microdrivestä oli todellista hyötyä mutta toisaalta normaaliin kiintolevytekniikkaan perustuvan muistimedian haittapuoli tuntui fyysisestikin; se käy aivan uskomattoman kuumana kun oikein innostuu kuvaamaan. Nykyisillä hinnoilla kameraa ostaessani ostaisin Flash-tekniikkaan perustuvan 1Gb kortin mutta kun niitä ei viime kesänä vielä ollut mihinkään siedettävään hintaan tarjolla.

Mutta huvi.. eikun tamperelaisittain elämyspuisto-asioihin palatakseni, jotenkin tuntuu että Tampereella laitteiden kanssa on aina enemmän tai vähemmän ongelmia aluksi, ainakin enemmän kuin täällä Helsingissä. Tänäänkin Half Pipe oli klo 11 aikoihin auki mutta yhden jälkeen iltapäivällä se oli ainakin tunnin kiinni ja muutama setä kävi yläilmoissa kolkuttelemassa sitä paikalle tilatun nostolava-auton varren päästä. Samoin Tornadon toinen juna oli aluksi kunnossa mutta pahimman ruuhkan aikaan se ilmeisesti hajosi ja loppupäivän ajan muutenkin ruuhkainen laite toimi puoliteholla, eli yhden junan varassa.

Ja vielä lopuksi kerrottakoon että minulla on iso pää. En ole viime vuosina juurikaan välittänyt lippiksistä koska useimmiten pääni tulee kipeämmäksi lippiksen puristuksesta kuin siitä että olisin paljain päin auringossa. Tänään oli kuitenkin aivan pakko saada jonkinlainen hattu ja vaikka kuinka yritin saada Särkänniemen L-kokoista kalastajanhattua päähäni, se puristi niin paljon että yksinkertaisesti en kyvennyt investoimaan siihen, ostin sitten Half Pipe-logolla varustetun lippiksen joka suojasi edes vähän tänä valtavaa pollaani. Pitänee tässä loppuviikon aikana yrittää etsiä Helsingistä sopivan kokoinen kalastajanhattu vastaavia tilanteita varten.

P.S. Kertokaa tyhmälle, mikä siinä on että jos moottoritiellä takaa, ohituskaistaa pitkin tulee auto Y, sen edellä oikeanpuoleista kaistaa ajavan auto X:n pitää erikseen kiihdyttää ehtiäkseen auton Z takaa auton Y eteen ja pudottaakseen sitten kiihdytyksen jälkeen vauhtia siihen alkuperäiseen vauhtiinsa, siihen samaan vauhtiin jonka takia auto Y on jo ohittamassa auto X:ää? Miksi auto X ei voi noudattaa liikennesääntöjä, olla tulematta auto Y:n eteen ja vaikka hiukan hidastaa ja odottaa kunnes jo aloitettu ohitus on tehty ennen kuin rupeaa itse ohittamaan auto Z:aa. Perhana. ;)

Comments are closed.