Voi M$..

Tähän astihan on oltu siinä luulossa, että ilmaisesta Hotmail-sähköpostipalvelusta ei käytännössä voi lähettää spammia koska mailin lähettäminen anonyymisti onnistuu ainoastaan webbiliittymän kautta eikä monellakaan spammerilla riitä kärsivällisyyttä siihen. No, Microsoft on tehnyt Outlook Express -sähköpostiohjelmaansa ominaisuuden joka hyödyntää dokumentoimatonta rajapintaa Hotmailin kanssa kommukointiin, jolloin siis Hotmail-tiliä voi käyttää OE:n kautta kuin mitä tahansa POP3/IMAP-tiliä. Kuinka ollakaan tuo systeemi on standardia WebDAV-rajapintaa hyväksikäyttävä hässäkkä jota siis voi erittäin helposti käyttää myös itsetehdyistä ohjelmista.

Tilanne on noussut julkisuuteen ensimmäisen kerran maaliskuussa mutta ei selkeästikään kovin vahvasti koska ainakaan Suomessa tuosta ei nähdäkseni ole puhuttu aiemmin. Silloin Microsoft rajoitti viestien lähetystä 100 viestiin per päivä, joka kyllä uutisoitiin.

Miksikö ylipäätään kirjoitin asiasta? Asiaa on vatvottu pari viikkoa Chip Rosenthalin blogissa ja ylipäätään harmittaa, että nykyään ei enää voi olla varma siitä, että oikeasti Hotmailin koneelta tullut viesti olisi ns. oikea. Juu, ei 100% varmuutta ollut aiemminkaan mutta se oli huomattavasti todennäköisempää kuin sen jälkeen kun tästä "HTTPmail"-protokollasta ruvettiin puhumaan ja julkaisemaan ohjeitakin. Nyt vain lähinnä odotan sitä, että MS oikeasti tekee asialle jotain koska puheista huolimatta eivät pysty pitämään palveluaan puhtaana spammereista.

Comments are closed.