Virtuaalirahaa

En olekaan aikoihin kirjoittanut Blogshares-addiktiostani.

Kuten muistaakseni olen kertonut, erilaiset taloussimulaatiot ovat ainakin itselleni erittäin addiktoivia eikä BS ole tehnyt poikkeusta tässä asiassa. Tomi K kysyikin kuun alussa muita asioita koskevan mailin lopuksi, että "millä hemmetillä olet saanut aikaiseksi noin hirvittävän salkun?" (tuolloin muistaakseni n. $200k). Vastaus on yksinkertainen: olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. En ole tehnyt mitään ihmeellistä, ostanut ja myynyt sopivaan aikaan.

Vähän aikaa käytössä olleet rahastot olivat myös oiva tapa kasvattaa pääomaa; parissa viikossa omaisuuteni kasvoi muiden tekemän kurssimanipuloinnin "ansiosta" noin $20M:ksi jolloin myin kaikki rahasto-osuuteni pois netottuani niistä reilun $19M.

Tänään kuitenkin tapahtui ikäviä, olin ostanut eilen Movable Type:n osakkeita reilulla $12M:lla ja tänä aamuna hinnan tuplaannuttua yritin myydä osakkeet pois. Eipä myynti onnistunut. Miksikö? Meneillään oli muutaman tunnuksen (en sano "pelaajan" koska itse sain sen vaikutelman että tunnuksilla tehtiin kauppaa hyvin tiukassa synergiassa, eli veikkaisin että niiden takana on sama henkilö) kurssimanipulaatio, jonka aikana MT:n osakkeen arvo nousi reilusta $100:sta lähes $4000:een (salkkuni arvo oli tuossa vaiheessa parhaimmillaan yli $800M enkä voinut kuin katsoa vierestä tapahtumia) lopulta romahtaen täydellisesti jolloin ainoat asiasta hyötyneet olivat ne, jotka tuota manipulaatiokauppaa harrastivat saaden valtavasti osakkeita aivan polkuhintaan.

Minua (ja muita MT:hen sijoittaneita) vietiin kuin vierasta sikaa ja nyt $12M ostokseni on alle $60k:n arvoinen. PRKL.

Comments are closed.