Spämmi-asiaa

Tästäpäs on kehkeytynyt oikein kunnon puheenaihe. ;)

Voisin vielä hiukan selittää asiaa ihmetteleville syitä tähän näinkin rajulta tuntuvaan toimenpiteeseen. Itse olen jo kauan sitten "sopeutunut" spämmin uskomattomaan määrään ja myös itselläni vain noin joka kolmas saapuva viesti ei ole spämmiä. Tämä siis ulkolaisesta spämmistä.

Asia, joka ihan oikeasti vaivaa on nimenomaan kotimainen spämmi, olen saanut henkilökohtaiseen osoitteeseeni viimeisen vuoden aikana kahdelta taholta yhteensä kolmen viestin verran mainontaa, jota pidän ei-toivottuna ja siinä on kolme viestiä enemmän kuin edeltävien neljän vuoden aikana yhteensä. Siksi minä haluan, että viranomaiset kantavat vastuunsa laeista jotka ongelman estämiseksi on säädetty. Edellisellä kerralla jätin asian sikseen kun yritys ja sen edustajat haistattelujen lomassa pyysivät anteeksi ja osoittivat että kyseessä oli todella yksittäistapaus (vain muutamia lähetettyjä viestejä). Eilen nyysseistä lukemani perusteella tämä jälkimmäinen tapaus ei todellakaan ole yksittäistapaus ja kun tyyppi vielä viestissä tunnustaa spammaavansa, halusin tehdä asialle jotain.

Nyttemmin joku fiksumpi suosittelee, että ei tehtäisikään rikosilmoitusta poliisille vaan valitus tietosuojavaltuutetulle joka sitten tekee keskitetysti tutkintapyynnön poliisille. No, ihan miten vaan. Minä tein jo rikosilmoituksen enkä ajatellut uhrata mokoman spämmerin takia asiaan enempää aikaa.

Comments are closed.