HKL vähentää työmäärää eliminoimalla asiakkaitaan

Mutta eivät onnistuneet. Ähäkutti. ;)

Olin eilen illalla yhdeksän jälkeen Hämeentien ja Neljännen linjan kulmassa (ko. risteyksen valot olivat jo vilkulla) olevassa Pikkolossa ja olin pysäköinyt auton Hämeentien toiselle puolelle pysäköintiruutuun.

Kävellessäni ulos kaupasta Hämeentie oli aivan tyhjä Hakaniemen hallin kulmalle asti ja suojatielle oli juuri astumassa nainen. No, koska hän jo astui suojatielle, myös minä tein niin ja vaikka nainen jostain käsittämättömästä syystä ei sitten käyttänytkään tienylitysoikeuttaan, minä lähdin jatkamaan tien ylitse. Olin melko tarkkaan tien keskellä kun Hakaniemen suunnasta tullut raitiovaunu ehti kohdalleni ja vältti päälleni ajamisen vain tekemällä jarrutuksen joka ainakin ulkoa kuulosti melkoisen nykivältä ja raitiovaunu pysähtyi peittämään puolet suojatiestä. Kun osoitin eleellä kuljettajalle etten ymmärrä miksi hän oli ajaa päälleni ja sain vastineeksi hyvin halveksivan katseen josta pystyi lukemaan tasan tarkkaan mitä kuljettaja olisi halunnut sanoa ääneen.

No, jatkoin edelleen tienylitystäni.. nythän kukaan ei saa pysähtymättä ohittaa raitiovaunua (koska se oli pysähtynyt suojatien "eteen") mutta mitä vielä, vaikka kuinka olin jo askeleen verran raitiovaunun ohittaneena ajokaistan puolella, yksikään auto ei pysähtynyt muovikassini ja käsien heiluttelusta huolimatta mutta käsimerkkejä kyllä tuli vastineeksi. Kaahaajien joukossa mm. HKL:n bussi. Lopulta ainoa tapa oli raa'asti astua keskelle kaistaa jolloin autojen oli aivan pakko pysähtyä että pääsin jatkamaan suojatien ylitse.

Olkoon tämä julkinen anteeksipyyntöni niille henkilöille, jotka ovat kertoneet samanlaisista kokemuksista enkä ole pääasiassa autoilevana henkilönä uskonut tuollaisia tarinoita autoilijoiden syyksi. Olen kyllä huomannut vastaavaa myös auton ratissa ollessani (otetaan yksi ruuhka, laitetaan se Mannerheimintien vasemmalle kaistalle ja oikealle kaistalle muutama bussi jotka harvemmin välittävät jos joku on pysähtynyt suojatien eteen), mutta jalankulkijan näkökulmasta tuo on oikeasti vielä pelottavampaa. Leveillä kaduilla (kuten juuri Hämeentie tai Mannerheimintie) kovin moni autoilija vähät välittää jos raitiovaunukiskoilla korokkeettomalla suojatiellä seisoo jalankulkija vaikka tuollaisessa tapauksessa jalankulkijaa olisi ehdottomasti väistettävä.

Vaikka tähän asti olen aina pyrkinyt autoilijana antamaan suojatielle astuneelle jalankulkijalle tietä, tästä lähin yritän vielä pudottaa tuon yrityksen pois ja toimia aina oikein.

Salkun arvo: $39696.59

Comments are closed.