Kotiruokaa kaupasta

HS kirjoitti aamulla kaupasta ostettavasta "kotiruoasta".

Olen itsekin valitettavan usein vanhempien luota pois muutettuani turvautunut isojen markettien valmisruokatiskeihin. Itselleni olen perustellut asiaa sillä, että ellen ostaisi tuollaista ruokaa valmiina, en välttämättä söisi ollenkaan kunnolla vaan napostelisin nälkääni mitä satun kaapeista löytämään koska en kuitenkaan ehdi/jaksa ruveta itse tekemään esim. perunamuusia ja lihapullia aivan alusta loppuun.

Em. testi ja sen aiheuttajat ovat indikaattoreita siitä, millaiseksi nyky-yhteiskunta on menossa; työ ja muut kiireet vievät nykyään jo niin paljon aikaa, että perheillä ei enää ole aikaa laittaa ruokaa tai siivota itse vaan juuri tuollaisten valmisruokien ja siivouspalveluiden yms. menekki kasvaa jatkuvalla syötöllä. Itsekin olen muutaman kerran puolivakavissani harkinnut kodin viikkosiivouksen ulkoistamista koska nykyisellä työ/harrastustahdilla (ja omalla motivaatiollani) tuo jää liian usein tekemättä mutta toistaiseksi maalaisjärki on vienyt voiton illusiolta. =)

Vaikka tuota vapaa-ajan puutetta pidetään perusteluna sille, että kauppojen aukioloa pitää rajoittaa, kannatan kauppojen aukiolon vapauttamista koska ainakin itselläni sunnuntai tuntuu nykyään olevan ainoa päivä jolloin kauppaan ehtisi (toki lauantaikin toimii, mutta kun kaupat menevät silloinkin jo kuudelta kiinni). Lisäksi aukioloaikojen vapauttaminen lisäisi työllisyyttä ja ne, jotka haluavat päästä kunnolliseen kauppaan (lue: Citymarket-kokoluokkaa) sunnuntaina klo 20, varmasti hyväksyvät sen, että tuo näkyy jotenkin hinnoissa kun penninvenyttäjät voivat mennä Lidliin, Ruokavarastoon tms laatikkomyymälään silloin kun ne sattuvat olemaan auki. Toki sunnuntaiaukiolot ovat kaupan työntekijöiden kannalta ikäviä, mutta toisaalta monissa muissakin palveluammateissa töitä on seitsemänä päivänä viikossa kolmessa vuorossa ja kuten jo sanoin, työpaikkoja syntyy varmasti lisää.

Olipas taas aasinsilta mutta tulipahan avauduttua. Puuh.

Comments are closed.