Jippii!, mikä liittymä

Digitoday julkaisee jälleen mainoksen uutisena: Kipinöitä kilpailuun – Saunalahti poisti avausmaksun adsl- liittymästä. Ei tuossa jutussa sinänsä mitään pahaa, mutta luetaanpa hiukan tarkemmin mistä on oikein kysymys..

Saunalahden pääsivulla on tiedote otsikolla "Kalliit aloitusmaksut ja hankala asennus laajakaistan yleistymisen esteenä – Saunalahti poisti molemmat Avaimet Käteen -liittymällä". OK, klikataan siitä. Hmm.. kaikki näyttää edelleen aivan normaalilta.. jatketaan tutkiskelua..

Sivun lopussa on linkki.. mitäh?! .. linkin osoite on http://saunalahti.fi/internet/adsl/rahoitus/ Tässä on selvästi jotain hämärää..

Noniin, tuo sivu selittääkin jo kaiken. Kyseessä on etukäteen maksettava liittymä jonka saa hankittua sikahintaisella kulutusluotolla, eli itse liittymän hinta kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi on 1457,80 euroa, eli noin 56 euroa/kk. Kuukausimaksun ollessa 69 euroa/kk, pahaa-aavistamaton kuluttaja maksaa joka kuukausi rahoitusfirmalle 13 euroa korkoja.

Lisäksi liittymän siirrosta veloitetaan 300 euroa, eli muuttaminen tulee melkoisen kalliiksi.

Jippii!

P.S. Jottei jäisi paha maku suuhun, kyllä tuon 1457,80 euroa saa maksaa myös suoraan liittymää tilatessa, ilman kulutusluottoa. Talking about "avausmaksuton liittymä", yeah. =)

Comments are closed.