Pidän kiinni oikeudestani kopioida omaan käyttöön

selfdestruct.net:in Toni kirjoitti, että Zen Café:n uusin levy – "Vuokralainen" – on pakko hankkia vaikka rahaa ei olisikaan.

Olen itse aivan samalla kannalla, samaan kastiin minun mieltymyksissäni kuuluu myös Don Huonot mutta heidän uusi levynsä "Don Huonot" jäi Anttilan hyllyyn huomattuani vasta kassajonossa sen sisältävän jonkin sortin "kopiosuojauksen". Nyt kuuntelen ko. levyn biisejä oikein onnellisena netistä ilmaiseksi ladatuista MP3-tiedostoista poltetulta cd-levyltä. Samoin käy Zen Café:n levylle jos siinäkin tuollaista **skaa on käytetty.

Tuen mielelläni lempiartistejani ostamalla heidän levyjään mutta en todellakaan osta moskaa jossa väkisin yritetään estää minua käyttämästä oikeuksiani, kuten esimerkiksi kopioimasta levyä Minidiscille, tietokoneen kovalevylle MP3-formaattiin omaa käyttöä varten tai toiselle CD-levylle autossa kuuntelua varten.

Tulipahan taas vuodatus mutta suoraan sanottuna harmittaa se, että laillisia oikeuksiaan käyttävät kuluttajat joutuvat kärsimään piraattien takia eivätkä nykyiset kopiosuojaukset edes haittaa piraattien tekoa merkittävästi, ainoa kärsijä on lainkuuliainen kuluttaja.

Ugh. Olen puhunut.

Comments are closed.