Avautuminen jatkuu

Tänään avautumisen kohteena on Automaan pikahuolto. Eilen kulutin matkoineen kaikkiaan 3 tuntia yrittäessäni saada myynnissä olevaa Peugeot 206:sta huoltoon jonkun vielä tunnistamattoman vinkuvan moottoritilassa olevan hihnan tms vuoksi. Kun lopulta kävi ilmi, että #%&!/# renkaanvaihtajien takia äärimmilleen ylikuormitettu huolto ei saa Herttoniemessä tai AutoAirportissa (Koivuhaka, Vantaa) otettua autoa työn alle koko päivänä, päätin sitten yrittää tänä aamuna ajoissa uudelleen.

Eilen olin nimittäin Herttoniemessä kymmentä yli seitsemän, eli kymmenen minuuttia pikahuollon aukeamisen jälkeen. Tuossa vaiheessa työjono oli jo yli 1,5h ennen kuin autoa edes otetaan sisään. Tänään tarkoitus oli ehtiä tuonne reilusti aiemmin, mutta lopulta kaarsin liikkeen pihaan tasan seitsemältä, eli ehdin sisään juuri kun töiden vastaanotto alkoi – kuudentena. Jätin sitten auton suosiolla sinne, otin Hertz-hepulta sijaisauton S-Asiakasomistajahintaan 30e/vrk ja lähdin ajelemaan keskustaan.

Itäväylällä Kulosaaren kohdalla sitten muistin, että unohdin valittaa vinkuvista jarruista ja päätin soittaa perään kunhan pääsen perille välietappiini Sörnäisiin. No, soitin sitten 118:iin ja yritin selvittää pikahuollon puhelinnumeroa – naiivisti ajattelin, että kun ko. numero löytyy Automaan yhteistietosivulta, löytyy se myös numeropalvelustakin – vaan eipä löytynytkään. Tietenkään puoli kahdeksan aikaan myöskään Automaan keskus tai huollon puhelinpalvelu eivät vastanneet, jotta olisin voinut saada suoran numeron. Siinä sitten soittelin ja yritin yhyttää jo koneen ääreen ehtineitä työkavereita lopulta onnistuen melkeinpä vahingossa (eli soittamalla ihan eri paikkaan kuin oli tarkoitus, mutta näköjään firman henki on kunnossa koska tavoittamani heppu mukisematta kaivoi tarvitsemani tiedon). Kun kuitenkaan saamiini kahteen puhelinnumeroon ei vastattu useista yrityksistä huolimatta, oli pakko sitten lähteä aamuruuhkassa ajelemaan takaisin Automaahan.

Pikahuollon tiskille päästyäni töiden vastaanottaja sitten alkoi valittaa kiireestä yms, piti todennäköisesti vain vähän käytettyjen jarrupalojen vaihtoa turhana, eikä siis luvannut että asialle tehtäisiin mitään. Tässä vaiheessa itselläni alkoi taas mennä hermo ja avauduin hiukan sekä siitä, että puhelinnumerot ovat vaikeasti löydettävissä ja siitä, että puhelimeen ei sitten vastata, josta sitten sain vastaukseksi melkoisen ärähdyksen sisältäen mm. seuraavat termit "kiire", "jatkuvasti asiakkaita", "ei täällä ehdi puhelimiin vastata" jne.. Hei haloo, jos puhelimiin jätetään tietoisesti vastaamatta, miksi niiden numeroita ylipäätään ilmoitetaan edes niillä nettisivuilla?

Oikeasti alan pikkuhiljaa ymmärtää, miksi monet pääkaupunkiseudulla asuvat ovat vaihtaneet Peugeotista pois vain yhden syyn perusteella: Automaan huollon surkeaksi väitetyn asiakaspalvelun vuoksi. Monia muita ympäri Suomea olevia merkkihuoltoja on kyllä kehuttu, mutta pääsääntöisesti "ykkösliikkeen", Automaan huolto on suurimmaksi osaksi saanut negatiivista palautetta harrastajien keskusteluissa.

Toisekseen itseäni häiritsee hiukan myös tuo renkaidenvaihtorumba, joka sotkee normaalin huoltotoiminnan kaksi kertaa vuodessa aivan totaalisesti. Jos eivät malta jättää renkaidenvaihtoa rengasliikkeille, hoitaisivat edes hommaa siten, että muutenkin täynnä oleva pikahuolto kykenisi hoitamaan edes niitä huoltotöitä, joita muualla ei oikein voi teettää. Kun pikahuolto tosiaan on normaalistikin yleensä aina niin täynnä, että odottamatta ei pääse sisään, vielä tuo rengasrumba on kertakaikkiaan käsittämätöntä. Erityisen omituista tuo on siksi, että tehokkuus näköjään jää huomattavasti rengasliikkeiden vauhdista – tänään edelläni ollelle naiselle sanottiin renkaanvaihdon vievän puoli tuntia kun itse olin eilen Euromasterilla, jonne kävelin kysäisemään sattuisiko aikaa varaamatta olemaan tilaa ja reilu 5 minuuttia myöhemmin ajoin ulos kesärenkaat alla.

Tässä ärtyneessä tilassa ainoa positiivinen asia ko. pikkuauton osalta on se, että viimeisen viikon aikana ostajat ovat heränneet talviuniltaan. Tällä hetkellä on jo yksi (hiukan alhainen) tarjous ja toinen hyvin kiinnostunut joka tulee tänään katsomaan autoa. En usko olevani väärässä, jos väitän että auto on uudella omistajallaan vielä tämän kuun aikana – kunhan sen nyt saisi noista pikku-vioista vapaaksi, jotta sen voisi hyvällä omallatunnolla myydä täysin ehjänä.

Jotta tästä avautumisesta ei jäisi väärää kuvaa, itse olen edelleen suurimmaksi osaksi tyytyväinen Automaan palveluihin, etenkin "omaan" myyjääni. Vastapainoksi tosin Herttoniemessä on yksi huollon työnjohtaja, jonka kanssa en halua missään nimessä asioida.

Comments are closed.